Nov 13, 2013

Lotus Desaru Yo!



Cuti-cuti ke Lotus Desaru Beach Resort, 2hari 1malam.

Short & brief but fun!


Saya buat tempahan melalui booking.com
Sangat senang dan dapat harga promosi.
Kami menginap di apartment 2 bilik,
sekaligus dapat free breakfast untuk 4 orang dan 4 wristband (waterpark).Kami berlima so, waktu breakfast cuma bayar RM15 dan RM5 untuk 1 lagi wristband.

Bilik 1.


Ruang dapur dan makan.
Ada microwave, kettle dan fridge.


Bilik 2.

LDBR ada waterpark dan kalau tak silap, dua pool (di lokasi yang berlainan).
Objektif utama saya memilih ke sini, waterpark-nya.
Saiznya tak besar mana, bukan tandingan Sunway Lagoon, Bukit Merah Laketown Resort mahupun Tiara Beach Resort. Tapi ok la, not bad.



Ada satu slide besar (sepanjang lebih kurang 100m, lanskapnya agak berbukit).
Nama slide, Lazy River(LR).
LR ni lebih kurang macam satu terusan yang panjang.
Sepanjang terusan ada  beberapa kolam (ala-ala station).



Di dalam kolam (LR), airnya berpusing-pusing walaupun cetek. Untuk keselamatan, pastikan anak-anak sentiasa memakai float dan seeloknya jangan biarkan mereka turun naik slide ini sendirianDengan float juga, perjalanan menuruni slide akan lebih laju dan lancar. hehe



Selain Lazy River, ada slide yang lebih kecil untuk anak-anak.



Abil memang puas main slide air di sini. Dia paling suka, Lazy River.
Entah berapa kali dia turun naik. *lost count*


Playground pun ada (imej google).
Mana-mana yang tak cukup umur & ketinggian tu, boleh main kat sini.hehe



Buah kelapa besar ni ala-ala trademark LDBR.
Kalau google LDBR, 'wajib' ada visual ni. hehe

Setelah cubaan berkali-kali untuk snap gambar air melimpah dari buah kelapa gagal mencapai piawai, kita pinjam imej google jelah. hehe



Oh ya, kawasan LDBR ni agak luas. Alhamdulillah kami dapat blok apartment yang betul-betul berdepan dengan waterpark. Tapi untuk ke reception, kawasan pantai dan kafe, boleh naik buggy (kalau malas berjalan).




Saya suka pantainya. Bersih!
Terhad untuk yang menginap di LDBR saja. Yes, private beach. I like!

Pakcik ni memang suka ombak. Tak takut langsung. hehe

Kemudahan paip dan shower di tepi pantai. Boleh bilas membilas dulu sebelum naik bilik. Saya suka :)

Secara keseluruhannya, saya beri
Bilik hotel/apartment: 7/10
Waterpark: 7/10
Hotel breakfast: 6/10
Pantai: 8/10

video

Yang penting, anak-anak saya seronok!
InsyaAllah, lain kali boleh datang lagi ke sini.

(Tips: Kalau nak ke LDBR, elakkan waktu cuti umum/cuti sekolah. 
Waterpark-nya comel saja. Kalau sesak, memang tak best.)


Salam Rabu :)

5 comments:

Amri dan Aishah said...

Entri yg bagus n banyak info kak (buat kami yg suka holiday ni...)...Best kan bila dpt nikmat jalan2, holiday dgn anak2...MasyaALLAH...memori indah utk dikenang...

Bilalah boleh sampai JB ni...huhu??

Amri dan Aishah said...

Bannga tengok Dina bertudung... MasyaALLAH. ALLAH perlihara anak2 kak semuanya.... =)

syahida said...

aishah, doa2 la ada rezki dtg ke jb insyaAllah :)
tk aishah, nk bg kak dina bc komen aishah ni.semoga jd motivasi utk dia trus menutup aurat dgn sempurna.Amiin :)

Rusni Amat said...

Lama tak menjengok. .
Macam menarik jer ni.

Rusni Amat said...

Lama tak menjengok. .
Macam menarik jer ni.

Anda mungkin juga meminati: